Jag hjälper era

idrottare med:

Jag hjälper era idrottare med:

Hur det funkar

Vi lägger fokus på:
• Ditt nuvarande kostmönster
• Behov och mål för din idrott

Aptit och kroppsvikt är ofta dåliga vägvisare för hur mycket energi du som idrottare behöver. Ett vanligt tankesätt är att så så länge du har en stabil vikt råder energibalans. Det är visserligen sant, men för att nå energibalans när energitillgången är låg krävs att kroppen går i försvar genom att kompromissa med grundläggande fysiologiska funktioner såsom ämnesomsättning, benhälsa och reproduktionsförmåga. Denna vecka går vi igenom ditt nuvarande kostmönster, vad som krävs för din idrott och dina mål.

Vi lägger fokus på:
• Nya praktiska rutiner
• Vikten av att äta tillräckligt
• Individ-anpassning
• Makro och Mikronäringsämnen.
• Vitaminer och mineraler

Om man inte är van, intresserad eller har kunskap om vad man ska äta måste man skaffa sig nya rutiner för att tex äta tillräckligt, välja bra råvaror och få en bra sammansättning av näringsämnen. Detta kan vara en praktisk utmaning och ett nytt tankesätt för en idrottare. Istället för att träna för att kunna äta, så bör man tänka på att äta för att träna, orka, hålla sig frisk och vara på bra humör. Som idrottare är det viktigt att förstå den skillnaden för idrottare är ofta högenergiförbrukare. Det blir lätt att falla för massmedia och myndighetshåll att vi ska äta energifattig och fiberrik mat vilket kan passa bra för en person som inte tränar på lika hög nivå men mindre bra för en idrottare. I fas 2 börjar vi med justeringar som är individanpassade till just dig och att förstå vikten av att äta tillräckligt.

Vi lägger fokus på:
• Vikten av vätskebalans
• Uppladdningsmål
• Återhämtningsmål
• Tävlingsdagen

Att lyckas med att lägga upp ett träningsprogram över året som är anpassad till din tävlingssäsong handlar om rätt timing. Detsamma gäller när det kommer till kost. När man är i uppbyggnadsfas/off season och tränar extra mycket ska måltiderna inte bara innehålla tillräckligt med näring, energi och ha en god sammansättning utan bör ha en rätt timing i relation till din träning. Att anpassa måltiderna handlar också om att kunna periodisera kostintaget efter de olika perioderna i träningen. Vanligtvis består träningsplaneringen av en uppbyggnadsfas, vilofas och perioder där du vill toppa (vid tävlingar). Lika mycket som de här tränings faserna skiljer sig åt bör även kosten göra det. I fas 3 tittar vi på anpassade måltider, dvs nyckeln till timing.

Vi lägger fokus på:
• Optimering
• Tillskott

Vi har tillsammans nu lagt en bra bas genom att lyfta fram kostens betydelse som en del i framgångsfaktorn och nu kommer frågor som jag själv bar på i denna fas som elitidrottare. Kan jag effektivisera ännu mer när det kommer till kosttillskott och viktkontroll? Vad är säkert? Vad funkar? Trots att man kanske redan presterar på en hög nivå ligger den frågan alltid undermedvetet. Kan man vi maxa ännu mer? Det finns dock en generell stark tro på kosttillskott som ofta överskattas. Denna vecka går vi igenom detaljer som kan göra skillnaden.

Börja nu

The change is coming. It is time to take action and
responsibility for the industry representation.

Kontakta mig

Intresseanmälan

Media

Prenumerera på nyhetsbrev

Jag vill ge individanpassade verktyg till företag, modellagenturer, idrottsklubbar och dig som vill göra en livsstilsförändring att lyfta sig till högre nivåer.

Mix Haxholm Health & Beauty AB
Org.nr: 559317-6885

Rulla till toppen