Om mig

Mix Haxholm

Din Nutritionist & Hälsocoach

How it began...

1986

Första modelljobbet som ledde till omslag. Bangkok, Thailand

Mitt minne från första modelljobbet som sjuåring var att det var en mycket varm och rolig dag som ledde till omslaget för ett stort magasin som ledde till fler modelljobb som ung.

90’s

1994

SM Guld i disciplinen Jakt, fält och tavla utomhus. Samt JSM Guld i tavla inomhus.

Året innan tog jag mig inte ens vidare efter kvalet på JSM. Efter att ha brutit ihop, tog revanschlusten över och fick lära mig vikten av tålamod, lugn och envishet. Året därefter rensande jag allt.

DM mästare i konståkning och bågskytte.

Jag åkte mitt konståkningsprogram i Norrköping, klev av isen, fick mina poäng av domarna medan min bågskyttecoach satt i publiken och väntade. Därefter sprang jag till bilen för att byta om och åka vidare till bågskytte DM i Linköping. Jag vann båda mästerskapen den dagen

Southeast Asien Games, Jakarta Indonesien.

1997

SEA Games (Southeast Asien Games), Jakarta Indonesien. Första internationella tävlingen, blir 2a i grundomgången. 4.e plats i finalen. Vinner brons i laget.

1999

Första utländska kvinna som under 8 månader får träna med sydkoreanska proffs bågskyttarna och tränas av topptränaren Oh Sun Tek, i Seoul Korea.

Jag var 17 år, ensam i främmande land med ett nytt språk, kultur, träningsfilosofi, elitskyttar och en världsberömd tränare som knappt kunde någon engelska. Det var en brutal tid som för alltid skulle prägla mig och satte mitt psyke på prov.

Första kvinnan som vinner både JSM och SM i tavla utomhus samma år. Sätter svenskt rekord.

00’s

2000

Byter till svenska landslaget efter uttag till Svenska Olympiska Kommitténs talangprogram tillsammans med andra idrottare som bl.a. Carolina Klüft, Jimmy Lidberg, Emma Igelström

“Efter tre dagar av olika fysiska och mentala tester blev jag antagen. Det första kravet jag fick av idrottspsykologen var att dra ner på den enorma träningsdosen och balansera den med annat då jag knappt hade ett liv utanför träning och tävlingsbanan.”

2003

VM i New York, USA. Kvalar in till Olympiska Spelen för Sverige

Vinner Miss Thailand World. Åker till Miss World, Sanya, China

2005

Möte med H. M. Drottning Silvia och före detta statsminister Göran Persson

2004

Öppnar och driver skönhetssalongen Sirum Beauty Care.

Sirium Beauty Care var ett franchisekoncept med en twist då jag integrerade olika spabehandlingar såsom kroppsskrubb och ansiktsbehandlingar med kostrådgivning för en klarare och friskare hy. Att ta hand om både sitt inre och yttre var min filosofi för lyckad skönhetsvård.

2005

Vinner thailändska bågskytte mästerskapen, utomhus tavla och kvalar in till SEA (Southeast Asian Games), Manila, Filippinerna.

5a i Sea Games, Filippinerna, Manila.

Utsedd till årets “Fun Fearless Female Award” av thailändska modemagasinet Cosmopolitan.

2007

Mix intervjuas i TV-sporten.

2008

Mix intervjuas av André Pops i SVT:s OS-studio 2008.

2005

Blev diplomerad och licensierad kostrådgivare.

Precis som många andra elitidrottsmän och fotomodeller gick man ofta vilse bland alla dieter, restriktioner och yttre påtryckningar. Det gav mig en enorm drivkraft att utveckla och bygga vidare på den bas och erfarenhet jag fått från SOK´s talangprogram och dess näringsfysiologer. Idag är mitt mål som kostrådgivare och hälsoinspiratör att omfamna framsteg, inte perfektion.

2011

Vinner Berlin Open Indoor Championships. Tyskland.

I samband med lanseringen av min internationella bågskyttekalender 2012 på Berlin Open 2011, ställde jag upp för skoj skull och överraskande vann i konkurrens med internationella toppskyttar.

2011

Producerar en bågskytte kalender worldwide.​

År 2012 fyllde jag 30 år ville skapade en internationell bågskyttekalender. För månadsbilden i maj fick jag tillåtelse att kliva ut i högklackat och ta bilderna på Norrköpings flygplats med bågväskan i hand. Samma flygplats som jag och min mamma blev skjutsad till av polis år 1982 efter att de kom hem och hämtade oss för utvisning från Sverige. Det kändes som den bästa comebacken.

2012

Team Athlete Service Leader. OS & Paralympiska spelen i London 2012.

Som ledare under Olympiska och Paralympiska spelen år 2012 fick jag den unika möjligheten att studera idrottarna på nära håll när många nerver stod på spel.

Det var oförglömligt upplevelse att se Jonas Jacobsson ta sitt Paralympiska guld. Efter prisutdelningen kom han förbi bågskytte arenan och gav sina blommor från prisutdelningen till mig.

2013

Tv presentatör/Kommunikatör VM i handikapps bågskytte. Bangkok, Thailand.

2017

SM Guld i Fält lag.

2018

SM Silver i lag.

2016-2018

Tränare i Stenbro bågskytteklubb, Nyköping.

Varvid Stenbro vinner 5 raka individuella SM-medaljer.

Jag insåg att individanpassning, kommunikation och att se hela människan på och av banan var nyckeln till utveckling och framgång. Som tränare var jag lyhörd och observant, men även tuff och direkt för att vi skulle komma ur trygghetszonen och utvecklas. “Go Green” var vår slogan för vårt hållbara och effektiva sätt som både gav resultat, glädje och olika nomineringar

2019

Håller matlagning & kostrådgivning online för nätverket Healthy Women

Under min föreläsning insåg jag att nästa unga generation är lika förvirrade i kostrådsjungeln som jag en gång var, men de får kämpa betydligt mer när det kommer till den yttre påverkan av sociala medier och ökad utseendefixering, medan min generation snarare brottas med stress, obalans och åldersnoja. Tillgång till rätt redskap, och att bygga upp en mental inre styrka är lika viktigt oavsett ålder

2019

Borjar plugga på Handelshögskolan.

Under min föreläsning insåg jag att nästa unga generation är lika förvirrade i kostrådsjungeln som jag en gång var, men de får kämpa betydligt mer när det kommer till den yttre påverkan av sociala medier och ökad utseendefixering, medan min generation snarare brottas med stress, obalans och åldersnoja. Tillgång till rätt redskap, och att bygga upp en mental inre styrka är lika viktigt oavsett ålder

Media

Prenumerera på nyhetsbrev

Jag vill ge individanpassade verktyg till företag, modellagenturer, idrottsklubbar och dig som vill göra en livsstilsförändring att lyfta sig till högre nivåer.

Mix Haxholm Health & Beauty AB
Org.nr: 559317-6885

Rulla till toppen