La Bella Figura

La Bella Figura betyder att göra ett vackert intryck, inte bara på omvärlden utan även på dig själv.

När jag fyllde 40 år och insåg att jag var mitt i livet, i år så började jag tänka på vad det innebär att att åldras. Jag har upplevt många olika kroppsliga stadier genom mitt liv, som elitidrottare, skönhetsmiss, fotomodell och nu är jag mitt i livet och förbereder föråldringsprocessen.

Ungdomens tid är en vacker tid i livet och de upptäckter vi gör genom livet som unga är ovärderliga. De är erfarenheter och minnen som vi bär med oss i olika stadier i livet. Det är viktigt att hålla dem nära oss men det är viktigt att också kunna släppa på sånt som längre inte är där, acceptera och förbereda på det som kommer. Mitt sätt att tackla åldringsprocessen är att fortsätta att leva mitt liv i så nära kontakt med min egna La bella figura. Ett uttryck som är väl rotat i det italienska samhället och som bokstavligen betyder att göra ett vackert intryck, inte bara omvärlden utan även för dig själv. Det handlar om att fira skönhet i oss alla, inifrån och ut. Det är en filosofi där tankar, beteende och utseende gifter sig för att fira en typ av skönhet som överskrider åldern. Det handlar också om det sociala beteendet och den personliga värdigheten.

Tre grundläggande pusselbitar i La Bella Figura

01 DEN FYSISKA BELLA FIGURA

Bella figura är inte en neurotisk besatthet av utseende, utan snarare en livsstil för att leva ett optimistiskt liv. Italienare är inte besatta av sitt fysiska utseende, men de tycker om att se bra ut och uppleva en positiv självbild. Den effekten som ett bra utseende har på ditt sociala liv kommer bara i andra hand än det första som får dig att känna dig vacker på insidan. Ålder har ingenting att göra med la bella figura, men vad du tycker om dig själv gör det

02 Beteendemönstret

Den andra komponenten i la bella figura involverar kroppsspråk och social interaktion. Dessa två aspekter av beteendet är väsentliga för att må bra för sig själv och för att göra ett gott intryck på andra. Positiva interaktioner smittar av sig genom värme, acceptans och goda känslor som får människor att njuta av dem som tränar upp sin la bella figura.

03 De mentala bitarna

Nyckeln till en positiv självbild är att gilla vem du är och hur du ser ut. Att ta hand om sin kropp för att behaga sig själv och undvika socialt tryck och yttre påverkan som dikterar dig. När vi oundvikligen jämför oss själva alltför mycket med andra och tar medias meddelanden till hjärtat, börjar vi må dåligt. Det bästa sättet att bekämpa destruktiva tankemönster är att bli medveten om när de händer. La Bella figura handlar om att acceptera din begränsning och arbeta med det du har.

Media

Prenumerera på nyhetsbrev

Jag vill ge individanpassade verktyg till företag, modellagenturer, idrottsklubbar och dig som vill göra en livsstilsförändring att lyfta sig till högre nivåer.

Mix Haxholm Health & Beauty AB
Org.nr: 559317-6885

Rulla till toppen